Essences of Life

Cytrynian stearynianu gliceryny - 100 g

✓ Dostępny

23,69 zł
Ceny aktualizujemy codziennie. Obowiązuje cena w BEWIT.
Kup w BEWIT
Darmowa dostawa 200zł+ 200-dniowa gwarancja
SKU
9999000090005488
EAN
8596336822659
VAT
zawiera 23% VAT
Punkty BEWIT
2.5

Zacznij tworzyć własne kosmetyki. Roślinny emulgator cytrynian stearynianu glicerolu pomoże Ci stworzyć stabilne emulsje, gładkie kremy i delikatne mleczka kosmetyczne, które nie pozostawiają tłustego uczucia na skórze.

Dostępne warianty

Wariant Cena Dostępność Działania produktu
Cytrynian stearynianu gliceryny - 100 g
23,69 zł Ceny aktualizujemy codziennie. Obowiązuje cena w BEWIT.
Dostępny Zobacz szczegóły Kup w BEWIT
Cytrynian stearynianu gliceryny - 400 g
72,96 zł Ceny aktualizujemy codziennie. Obowiązuje cena w BEWIT.
Dostępny Zobacz szczegóły Kup w BEWIT

Szukasz łatwego w użyciu roślinnego emulgatora do lekkich, gładkich i stabilnych domowych kremów?

Cytrynian stearynianu glicerolu, znany również jako GSC, będzie doskonałym wyborem. Jest to roślinny emulgator przeznaczony przede wszystkim do produkcji emulsji kosmetycznych typu olej w wodzie. Umożliwi Ci połączenie inaczej niemieszalnych składników, takich jak olej roślinny z wodą lub hydrolatem, w jednolity i stabilny preparat.

Pomoże Ci stworzyć gładkie, delikatne i kremowe emulsje, które dobrze się rozprowadzają i nie pozostawiają tłustego uczucia na skórze. W recepturach kosmetycznych działa również jako stabilizator.

Wykorzystasz go do lekkich kremów do twarzy i pod oczy, mleczek do ciała, emulsji oczyszczających, peelingów, preparatów przeciwsłonecznych, makijażu, odżywek lub masek do włosów i innych produktów pielęgnacyjnych. Nadaje się również do łączenia z innymi emulgatorami i stabilizatorami.

Jest wytwarzany z olejów roślinnych, nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie i jest certyfikowany do stosowania w kosmetykach naturalnych. Jest to surowiec kosmetyczny przeznaczony wyłącznie do użytku zewnętrznego.

 
### Korzyści

  • Surowiec naturalnego pochodzenia
  • Bez syntetycznych dodatków
  • Odpowiedni dla wegan
  • Nie pozostawia uczucia tłustości
  • Posiada właściwości emulgujące
  • Idealny surowiec do produkcji domowych kosmetyków naturalnych

 
### Co to jest emulgator

Emulgator to substancja, która pomaga łączyć wodę i oleje, co jest idealne do produkcji kremów i innych produktów kosmetycznych.

 
### Zalecane użycie

Stosowany jest jako roślinny emulgator typu olej w wodzie (O/W) do kremów kosmetycznych i mleczek do ciała. Gotowym produktom nadaje doskonałą stabilność, gładką teksturę i właściwości nawilżające bez uczucia tłustości.

 
### Wskazówka do tworzenia – pielęgnacyjny krem do twarzy

W kąpieli wodnej powoli podgrzewaj 7 g "Oleju jojoba BIO":[https://bewit.love/produkt/bio-jojoba-oil] wraz z 1 g cytrynianu stearynianu glicerolu do około 70 °C, aż emulgator całkowicie się rozpuści. W drugim naczyniu podgrzej do podobnej temperatury 22 g "Hydrolatu z róży damasceńskiej BIO":[https://bewit.love/produkt/bio-esencialni-voda-z-ruze-damasske?variant=8432]. Następnie, stale mieszając, powoli wlewaj hydrolat do oleju.

Podczas stygnięcia mieszaj, aż powstanie lekki krem. Do letniego kremu możesz dokładnie wmieszać 2 krople mieszanki esencjonalnej "Gold Beauty":[https://bewit.love/produkt/bewit-gold-beauty-esencialni-olej]. Przełóż do czystego słoika i pozostaw w chłodnym miejscu na noc. Przechowuj w lodówce i przygotowuj tylko niewielką ilość przeznaczoną do szybkiego zużycia.

 
### Zalecane przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

 
### Kraj pochodzenia
[zeme_puvodu]

 
### Skład

Glyceryl Stearate Citrate

Jak stosować ten produkt

Zawsze czytaj etykietę i przestrzegaj zalecanego stosowania. Olejki eteryczne są silnie skoncentrowane — przed nałożeniem na skórę rozcieńcz je w oleju bazowym, a wszystkie naturalne produkty przechowuj z dala od światła, ciepła i dzieci. Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub jesteś pod opieką lekarza, najpierw skonsultuj się ze specjalistą.

Bezpieczne stosowanie →

Jakość BEWIT, której możesz zaufać

Olejki eteryczne BEWIT posiadają certyfikat CTEO® (Certified Therapeutic Essential Oil), a każda partia jest testowana pod kątem czystości. Produkty wysyłane są z UE ze 100% gwarancją satysfakcji.

Dlaczego warto zaufać BEWIT? →

Najczęściej zadawane pytania

Czy to oficjalna cena BEWIT?

Tak. Ceny i stany magazynowe pobieramy bezpośrednio z oficjalnego feedu sklepu BEWIT i odświeżamy kilka razy dziennie. Ostateczna cena jest zawsze potwierdzana w koszyku BEWIT.

Gdzie właściwie kupuję produkt?

Zakup odbywa się bezpiecznie w oficjalnym sklepie BEWIT.love. Przycisk „Kup na BEWIT" prowadzi prosto do strony tego produktu — nigdy nie przetwarzamy Twoich płatności ani danych osobowych.

Dlaczego warto kupować przez Essences of Life?

Płacisz tę samą cenę, a BEWIT przekazuje nam niewielką prowizję, dzięki której nasze niezależne poradniki i artykuły o bezpieczeństwie pozostają bezpłatne. To najprostszy sposób, aby wesprzeć naszą pracę.

Ten katalog zawiera linki partnerskie do BEWIT.love. Kupując przez nie, możemy otrzymać prowizję bez dodatkowych kosztów dla Ciebie.
Dane ostatnio zaktualizowane z BEWIT: 28.10.2026 12:40

Katalog BEWIT Kup w BEWIT